Peru

Cyclopisch fort van Sacsayhuamán – ‘Onmogelijke’ oude technologie in Peru

AncientPages.com | 10 april 2017 | Oude plaatsen , aanbevolen verhalen , nieuws

A. Sutherland – AncientPages.com –  Sacsayhuamán is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende en mysterieuze forten van de Andes.

Het metselwerk van Sacsayhuamán is gemaakt door uiterst bekwame steenhouwers en we kunnen ons alleen afvragen wie ze werkelijk waren.

Geavanceerde oude technologie Sacsayhuamán, Peru.

We hebben niets dan een waar mysterie, dat onmogelijk op te lossen lijkt.

Drie gigantische, 1.500 voet lange en 54 voet brede muren werden ooit opgetrokken nabij de stad Cuzco, Peru, op een hoogte van meer dan 3600 m (12.000 voet). De muren omringen een geplaveid gebied met een cirkelvormige stenen structuur die een zonnekalender zou kunnen zijn en andere structuren zowel op het oppervlak als onder de grond.

Raadsel van oude ondersteboven trappen in Sacsayhuamán

Was het een plaats van aanbidding of een fort? Het is onbekend. Ook de periode waarin de muren werden opgetrokken, is onduidelijk. Officieel wordt de Killke-cultuur (900 tot 1200 na Christus) gecrediteerd voor het bouwen van Sacsayhuamán; deze mensen bezetten de Zuid-Amerikaanse regio rond Cusco, Peru vóór de komst van de Inca’s in de 13e eeuw.

Maar zoals DH Childress aangeeft in zijn boek “Ancient Technology in Peru and Bolivia “

“Sacsayhuaman is misschien nog steeds honderden of zelfs duizenden jaren ouder dan de Killke-cultuur. Er lijkt geen reden te zijn waarom de bouw in het gebied van Cuzco en Sacsayhuaman pas zou zijn begonnen in 1100 na Christus toen de megalithische bouw in andere gebieden veel eerder was begonnen … “

Het metselwerk van Sacsayhuamán  is niet het enige raadsel van deze plek. Een ander is een verborgen 30.000 jaar oud geschrift dat is gevonden in de Sacsayhuamán-tempel door Dr. Derek Cunningham, een gepubliceerde auteur en onderzoeker.

Terwijl hij bestudeerde hoe de massieve steenblokken met elkaar verbonden zijn en opmerkelijke precisie-montage van stenen onthult, ontdekte de onderzoeker dat de hoeken van de Sacsayhuamán-steen iets buitengewoons onthullen.

Als resultaat van zijn analyse presenteerde Cunningham een ​​hoogst onorthodoxe theorie dat onze oude voorouders minstens 30.000 jaar geleden ‘schrijven’ ontwikkelden vanuit een geometrische vorm van tekst die is gebaseerd op de beweging van de maan en de zon.

Volgens de onderzoeker is dit mysterieuze astronomische ‘geschrift’ ook gevonden op prehistorische plaatsen op andere continenten.

Geschreven door A. Sutherland – AncientPages.com Staff Writer

Auteursrecht © AncientPages.com . Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet geheel of gedeeltelijk worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van AncientPages.com