Paititi: legendarische verloren Inca-stad van goud, gebouwd door de Inca-held Inkarri

Orale Inca-tradities vertellen over een magisch koninkrijk diep verborgen in het Amazone-oerwoud, ten oosten van het Andes-gebied van Cusco, Peru. Deze plaats heet Paititi: de verloren stad van goud.

Door de jaren heen hebben veel ontdekkingsreizigers, schatzoekers en archeologen naar de legendarische stad gezocht, maar het is verre van eenvoudig om deze mysterieuze plek te vinden.


De locatie van Paititi blijft een mysterie.

Het Amazone-oerwoud kan een gevaarlijke en onherbergzame plek zijn. Cocaïnehandel, illegale houtkap en mijnbouw zijn ook wijdverbreid in dit deel van Peru, en veel ontdekkingsreizigers die binnenkomen, worden ter plekke neergeschoten, om nooit meer iets te horen. Dit is de reden waarom veel mensen stierven tijdens hun zoektocht naar meer over Paititi.

Volgens een legende werd Paititi gebouwd door de Inca-held Inkarri, die de stad Cusco stichtte voordat hij zich terugtrok in de jungle nadat de Spaanse veroveraars arriveerden.

Toen de Spanjaarden Cusco binnenkwamen, plunderden ze goud en zilver, maar ze vonden slechts een klein deel van wat er in de Inca-hoofdstad bestond. De echte goudschat is nooit gevonden. De Inca verborg het vóór de komst van de conquistadores.


Is er een enorme goudschat verborgen in Paititi?

Is er een enorme goudschat verborgen in Paititi? In 2001 ontdekte de Italiaanse archeoloog Mario Polia het rapport van een missionaris genaamd Andres Lopez in de archieven van het Vaticaan. In het document, dat dateert uit 1600, beschrijft Lopez tot in detail een grote stad die rijk is aan goud, zilver en juwelen, gelegen in het midden van de tropische jungle die door de inboorlingen Paititi wordt genoemd. Lopez informeerde de paus over zijn ontdekking en het Vaticaan heeft de locatie van Paititi decennia lang geheim gehouden.

Een Fins / Boliviaans team heeft vanaf 2001 twee jaar lang onderzoek gedaan naar de ruige jungle. Ze vonden enkele intrigerende ruïnes in de buurt van Riberalta in Bolivia die scherven van Inca-aardewerk bevatten, maar geen goud of zilver of edelstenen.

In 2008 meldde het Peruaanse staatspersbureau dat er “een archeologisch fort” was ontdekt in het district Kimbiri en dat de burgemeester van het district suggereerde dat het de verloren stad was.

Burgemeester Guillermo Torres beschreef de ruïnes als een fort van 40.000 vierkante meter in de buurt van een gebied dat bekend staat als Lobo Tahuantinsuyo. De ontdekking was zonder twijfel intrigerend, maar experts dachten niet dat de plaats de legendarische stad was.

In 1984 begon de legendarische ontdekkingsreiziger Greg Deyermenjian het gebied ten noorden en noordoosten van Cusco te verkennen. In 1994 voegden Deyermenjian en zijn team zich bij de belangrijkste levende ontdekkingsreiziger van Peru, Dr. Carlos Neuenschwander, die sinds de jaren vijftig zijn eigen onderzoek naar Paititi en de betekenis van het Pantiacolla-plateau had uitgevoerd.


Paititi-expeditie – Bron

“We vonden de zeer ruwe en vervallen overblijfselen van een oude Inca, evenals een ogenschijnlijk pre-Inca-bewoning, en we maakten een eerste beklimming van een andere legendarische tropische piek, bekend als‘ Llaqtapata ’.

Op onze terugweg door de afgelegen en stoffige hooglanden van de Cordillera de Lares / Lacco die uitkijken over de Río Paucartambo / Mapacho, kwamen we langs indrukwekkende en fijn geconstrueerde Inca-locaties zoals Tambocancha en Uncayoc, die deze routes ooit bewaakt moeten hebben, ‘Deyermenjian zei.


Voor wat het ook waard is, de locatie die ik hieronder vond, is getagd als 13°13’11.15″S – 71°28’50.58″W met een hoogte van 8.589 voet en een ooghoogte van 41.917 voet. B
ron van de afbeelding

In 1995 ontdekten de ontdekkingsreizigers machtige toppen die een hoogte leken te bereiken die vrij ongebruikelijk was voor tropische bergen buiten de Andes. Het hele bereik was omhuld door wat leek op een dikke mantel van groene vegetatie, de eigenlijke toppen waren gehuld in wat leek op een eeuwigdurende wolk rond de toppen. Aangrenzende gebieden, zoals beschreven door de oude Paititi-zoeker, Padre Juan Carlos Polentini, zouden de uitgebreide oude stenen ruïnes herbergen die de legendarische Paititi zouden kunnen zijn.


Waar is de legendarische verloren stad van goud – Paititi?

In de loop van vele jaren hebben Deyermenjian en zijn team talloze onbekende archeologische Inca-vindplaatsen, forten, kleine centra voor landbouwproductie, verschillende necropolissen en complete steden met honderden gebouwen ontdekt, maar tot nu toe hebben ze de legendarische Paititi.

Paititi, de verloren stad van goud, blijft voorlopig een mythe, maar Deyermenjian is ervan overtuigd dat hij en zijn team binnenkort de ontdekking van Paititi zullen meemaken.

Copyright © AncientPages.com  Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet geheel of gedeeltelijk worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw verspreid zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van AncientPages.com