Naupa Iglesia: een Egyptisch portaal in de Andes?

BIJGEWERKT 22 JANUARI, 2020-01: 48 FREDDY SILVA

heiligdom in Naupa Iglesia. 
 

Halverwege een bijna verticaal ravijn in de Andes heeft iemand een omgekeerde V-vormige ingang in de berghelling uitgehouwen. Daarna sneden ze met grote precisie het gesteente door om een ​​ondiepe deur te creëren die nergens toe leidt; hetzelfde ontwerp verschijnt in het oude Perzië en Egypte. Daarna hebben ze voor de goede orde een extra altaar met drie nissen uitgehouwen in een uitloper van blauwe hardsteen.

Deze heilige plaats heet Naupa Iglesia, of beter gezegd: Naupa Huaca.

Ramen naar het paradijs

Het is niet toevallig dat zulke ‘deuren’ geestdeuren of ramen naar het paradijs worden genoemd: een naupa is een bewoner van de geestenwereld, en toevallig markeert de valse deur van de Naupa Huaca de doorgang van de elektromagnetische stromen van de aarde, de juist krachten waarvan bekend is dat ze uittredende toestanden genereren.

Het kost een hard hart om hier te staan ​​en de tastbare energie van de plaats niet te voelen. Het is zowel betoverend als betoverend. En misschien is dat de belangrijkste reden waarom deze site op zo’n afgelegen en ontoegankelijke locatie in Peru is uitgehouwen.

De aard van de locatie maakt een astronomische relatie onwaarschijnlijk, dus we staan ​​open voor het idee dat deze tempel werd gebruikt voor een beperkt sjamanistisch ritueel . Tempels van vergelijkbare aard in andere delen van de wereld vereisen doorgaans een moeilijke toegang, gevolgd door een zintuiglijke achterstandsomgeving die voorwaarden creëert voor de kandidaat om toegang te krijgen tot andere niveaus van de werkelijkheid.

Muzikale metingen

De afmetingen van het hoofdportaal van Naupa Huaca zijn niet willekeurig, ze komen overeen met de muzieknotatie . De lengte / hoogte-verhouding is 3: 1, wat een reine kwint in het tweede octaaf maakt; de verhouding van de alkoof is 5: 6, een kleine derde.

Gebogen piramide van Sneferu, Dahshur, Egypte.Gebogen piramide van Sneferu, Dahshur, Egypte. ( CC BY-SA 3.0 )

De verhouding van 5: 6 is ongebruikelijk en staat vol met specialistische informatie. Het beschrijft perfect de beweging van de aarde, waarvan de pool elke 25.920 jaar een volledige rotatie van zijn as voltooit, terwijl het vlak van de evenaar elke 21.000 jaar vier graden kantelt – een verhouding van 5: 6. Deze nauwkeurige berekening van de beweging van de planeet is ook gecodeerd in een andere ongebruikelijke tempel, de gebogen piramide van Egypte, waarvan de hellingshoeken dezelfde verhouding coderen.

Het plafond van de grot domineert de unieke omgeving van Naupa Huaca. Het is vakkundig gesneden als boter (houd er rekening mee dat we ons op een hoogte van 9800 voet (2987,04 meter) aan de zijkant van een ravijn bevinden) en gladgestreken met laserachtige precisie om twee verschillende maar specifieke hoeken te creëren: 60 graden en 52 graden. graden. Er is maar één andere plek op aarde waar deze twee getallen naast elkaar verschijnen: de hellingshoeken van de twee grote piramides in Gizeh .

Stenen hoeken op de steile wanden van het ravijn bij Naupa Iglesia.  Foto © Freddy Silva

Stenen hoeken op de steile wanden van het ravijn bij Naupa Iglesia. 

Foto © Freddy Silva

De gewelddadige aardbevingen die dit gebied van de Andes regelmatig te gronde richten, hebben op deze plek een behoorlijk deel van de schade veroorzaakt, waardoor verdere verkenning van deze kunstmatige grot achter een hedendaagse lage muur van gestapelde stenen die voorkomt dat puin gedeeltelijk instort plafond om neer te regenen op de nieuwsgierigen en de onverschrokkenen die het berghelling pad opgaan.

Toch is er nog een anomalie die in deze tempel moet worden onderzocht: de maker heeft de exacte plek uitgekozen aan de kant van de berg waar een enkele uitloper van blauwe steen bestaat . Blauwsteen, dat in schril contrast staat met de omringende zandsteen, bevat een type kristal dat werd gebruikt in vroege radio-ontvangers vanwege zijn uitstekende piëzo-elektrische eigenschappen. De rots is ook magnetisch, een andere handige functie voor sjamanistische reizen.

Blauwe steen werd ook specifiek gekozen om het oudste deel van Stonehenge te bouwen , waardoor de architecten dit sonore graniet op 241,40 km afstand in Wales hebben gekocht.

Stenen in Carn Menyn, Wales, als een voorbeeld van blauwe hardsteen. Deze dolerietplaten, gespleten door vorstactie, lijken gestapeld en klaar voor het oprapen.

Stenen in Carn Menyn, Wales, als een voorbeeld van blauwe hardsteen. Deze dolerietplaten, gespleten door vorstwerking, lijken gestapeld en klaar voor het oprapen. (Ceridwen / CC BY-SA 2.0 )

De ontsluiting is vakkundig in drie nissen geschoren, en hoewel gedeeltelijk opgeblazen door religieuze fanatici, is het delicate vakmanschap nog steeds duidelijk. De centrale nis is op dezelfde manier gesneden naar muzieknotatie, de verhouding 3: 2, een reine kwint.

Naupa Huaca.  Foto © Freddy Silva

Naupa Huaca. Foto © Freddy Silva

Het ontwerp in drie stappen definieert de kijk van de Andes op het universum: de creatieve onderwereld , de fysieke middenwereld en de etherische andere wereld. Het concept wordt geïdealiseerd in de chakana , algemeen bekend als het Andeskruis . Chakana betekent letterlijk ‘overbruggen of oversteken’, en het beschrijft hoe de drie bestaansniveaus met elkaar zijn verbonden door een hol riet – een cultureel gedeeld concept in het oude Perzië, Egypte, het zuidwesten van de Verenigde Staten en de Keltische wereld. De oudste versie van het ontwerp is uitgehouwen op een monoliet in Tiwanaku , ’s werelds oudste tempelcomplex, en verschilt van de latere versie doordat het niet op een vierkant is gebaseerd, maar op een rechthoek met een verhouding van 5: 6.

Een uitgehouwen altaar met drie nissen in een uitloper van blauwe hardsteen.  Foto © Freddy Silva
Ruïnes in Tiwanaku, Bolivia.

Een uitgehouwen altaar met drie nissen in een uitloper     Ruïnes in Tiwanaku, Bolivia. (CC BY-NC-SA 2.0)

van blauwe hardsteen. Foto © Freddy Silva

Het lijkt erop dat Naupa Huaca is ontworpen door een kosmische metselaar voor iedereen die toegang wil krijgen tot een ander niveau van de werkelijkheid en wil communiceren met goden die in die tijd ofwel natuurkrachten waren, ofwel verheven mensen die verpersoonlijkten of begrepen hoe ze dergelijke krachten moesten beheersen.

Wie heeft Naupa Huaca gemaakt?

Wat betreft de identiteit van de architect, de Inca kan zeker worden ontslagen. Inca-metselwerk verbleekt in vergelijking zowel qua schaal als qua kwaliteit, ze hebben alleen een cultuur geërfd en gehandhaafd die tegen hun tijd in de 14e eeuw al lang verdwenen was; zelfs de oude Aymara beweerde dat dergelijke tempels lang vóór de Inca werden gebouwd.

De stijl van metselwerk bij Naupa Huaca komt overeen met die in Cuzco, Ollantaytambo en Puma Punku , en wat deze sites gemeen hebben is de mythe van een reizende bouwgod genaamd Viracocha die, samen met zeven Shining Ones, in Tiwanaku verscheen na een catastrofale wereldvloed, sinds 9703 voor Christus, om de mensheid te helpen herbouwen.

Viracocha.Viracocha. ( Publiek domein )

Interessant is dat dezelfde groep tegelijkertijd in Egypte verschijnt als de Aku Shemsu Hor – de volgelingen van Horus .

© FREDDY SILVA, 2016 | www.invisibletemple.com

Freddy Silva is een bestsellerauteur en een vooraanstaand onderzoeker van alternatieve geschiedenis, oude kennis, heilige plaatsen en de interactie tussen tempels en bewustzijn. Hij is auteur van vele boeken, waaronder THE LOST ART OF RESURRECTION