Vaticaan en UFO's

En wat gebeurt er in Vaticaanstad, daar komen ook belangrijke bijdrages vandaan. De Vaticaanse astronomen kondigden in 2008 aan, dat het in orde is om in buitenaardsen te geloven. Pater Funes, directeur van het Vaticaans Observatorium bij Rome, deed de wereld versteld staan toen hij in de officiële krant van het Vaticaan L'Osservatore Romano een artikel liet plaatsen met de kop: ‘Aliens Are My Brother’.
Volgens BBC News gelooft de hooggewaardeerde wetenschapper, die samenwerkt met tal van universiteiten in de hele wereld, dat de zoektocht naar vormen van buitenaards leven niet in tegenspraak is met het geloof in God. Uit een aantal onderzoeken komt naar voren dat deze overtuiging al vele eeuwen de ronde doet onder Vaticaanse astronomen en we kunnen filosoof en wetenschapper Kardinaal Nicolò Cusano (1401 – 1464) citeren, die ooit eens gezegd heeft: “Wij hebben niet het recht uit te sluiten dat op een andere ster wezens bestaan, zelfs als zij totaal van ons verschillen.”
Monseigneur Corrado Balducci (1923-2008) was een Vaticaans theoloog die diverse verhandelingen schreef over het verschijnsel van Ufo’s met het doel de standpunten van de Katholieke Kerk over dit onderwerp op te helderen, waarbij hij zelfs vijf maal op de Italiaanse TV verscheen om te praten over buitenaardsen. In zijn sterfjaar sprak hij nog met journalist Bruno Mobrici op RAI-TV 1 in het programma “SPECIAL TG1”. Het was overduidelijk dat hij goed geïnformeerd was over de ware aard van Ufo’s. Het was intrigerend hem te horen verklaren:
Astronomen geloven dat het Universum is opgebouwd uit 100 miljard melkwegstelsels, die elk uit 100 miljard sterren bestaan… In theorie zouden er zelfs levensvormen kunnen bestaan zonder zuurstof of waterstof.
Net zoals op Aarde een veelvoud bestaat aan schepsels, zo kunnen er ook andere wezens bestaan, intelligent en geschapen door God. Dit is niet in strijd met ons geloof, omdat we de vrijheid van God nu eenmaal niet kunnen inperken.”