Het is zo’n onderwerp dat op verjaardagen nog weleens ter sprake komt. Dan blijken er drie categorieën zijn: zij die er in geloven, de twijfelaars en zij die er niet in geloven.

Het is nagenoeg onmogelijk om personen van het ene kamp naar het andere kamp te laten verschuiven. Aan de hand van de vele boeken die over het onderwerp geschreven zijn, de vele waarnemingen die hebben plaatsgevonden (zowel op aarde, in de ruimte en zelfs op de maan) ga ik alleen de allerbeste UFO dossiers op deze pagina zetten, opdat je daarmee zelf de keuze kunt maken en discussies kunt aangaan; waardoor je wellicht een “ongelovige” naar een “twijfelaar” kunt brengen.

Laat ik beginnen met tv-uitzendingen bij de Nederlandse omroepen.

In het programma “Zienswijze VI”, van de NOS op 27 februari 1972, werd het onderwerp besproken, onder meer door drs. Chr. Titulaer, psycholoog drs. H. van Praag, de heer Weverbergh (auteur van Ufo’s in Oost en West I en II) en nog een aantal gasten die het onderwerp persoonlijk hadden meegemaakt. Het programma nam het onderwerp heel serieus, zo serieus dat er na afloop duizenden reacties bij de NOS binnenkwamen, waardoor er een vervolg “Zienswijze VII” kwam, op 30 april 1972. Uiteraard heb ik op het internet gezocht of de uitzendingen van de NOS te vinden waren, maar helaas, er is niets te vinden. Ik heb nog het boekje over de uitzending.

NOS Journaal 12-10-1989 bericht over de Voronezh UFO Landing


ca. 2. Minuten.

Deze waarneming uit de USSR ging de gehele wereld over. Het “merkteken” op de Ufo is ook bij een andere waarneming geconstateerd, op 1 juni 1967 Madrid.

Brandpunt - reportage over Ufo’s, 30 april 2014 (KRO)


ca. 17 minuten.

In deze uitzending komen vele bijzondere ufo waarnemingen aan de orde.

UFO boven Waddenzee (VPRO - Nederland van Boven)


ca 1 minuut.

Op 23 oktober 2011 filmde de camera onder de helikopter van het VPRO-programma Nederland van Boven dit object. Zelf weten ze niet wat het is. Is het simpelweg een vogel? Een weerballon? Of toch iets spannender? Laat het ons weten op nederlandvanboven@vpro.nl of via twitter (@nlvanboven). 

Tineke de Nooy in Zimbabwe / UFO-interview met schoolkinderen / uitzending 27-3-1996.


ca. 11 minuten.

Eén van de meest beroemde Ufo landingen. Verslag van een incident dat op 16 september 1994 voorviel op de Ariel school in Ruwa, Zimbabwe, toen 62 kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud, meldden dat ze tijdens hun speelkwartier die morgen een UFO en 'vreemde wezens' hadden gezien. De zeer bekende Amerikaanse psychiater, professor aan de Harvard Medical School, Dr. John E. Mack ging persoonlijk de kinderen interviewen. “After researching this case and others, I have no doubt that these children were being completely sincere, and that what they said happened really did occur” volgens Dr. John Mack.

Kijk op deze verkorte versie van ca. 8 minuten; de kinderen kunnen hun verbazing nauwelijks onder woorden brengen:


ca. 8 minuten.

Er staan vele versies van deze gebeurtenis op het internet. De zeer lange versie van dit onderwerp is te zien in deze link, neem er wel de tijd voor want hij duurt meer dan twee uur. Maar dan ben je wel overtuigd dat het is gebeurd.


meer dan 2 uur.

Nog zo’n voorval, maar dan op een Australische school, Westall High School, ook hier zijn 200 kinderen, op 6 april 1966, vol ongeloof wat ze hebben gezien.

ca. 17 minuten.

Er zijn ook filmpjes van meer dan 50 minuten over gebeurtenis in Melbourne.

Hessdalen – Noorwegen. Al meer dan 70 jaar wordt er rondom Hessdalen ufo’s gezien. Soms wel 15 tot 20 per week, zodat het een toeristische plaats is geworden. Het kon niet uitblijven dat er een universiteit onderzoek ging doen. Het Østfold University College heeft sedert 1983 een permanente locatie in het gebied om onderzoek te doen. Het is een volledig ingerichte volautomatische ruimte met sensoren die 24 uur, 7 dagen in week, het gebied observeren en de gegevens vastlegt. Inmiddels heeft de Universiteit van Milaan zich er bij aangesloten. Ook Amerikaanse wetenschappers komen zo nu en dan langs om onderzoek te doen.


ca 8 minuten.

Er staan heel veel filmpjes hierover op het internet, een wat langere versie is:


ca. 21 minuten.

Met deze filmpjes schiet je al aardig op om redelijk overtuigend te zijn. Alleen al het woord UFO op de zoekmachine van Google in te typen, geeft een resultaat van 139.000.000 resultaten. Wanneer je op YouTube het woord UFO in typt krijg je als resultaat 10.900.000 filmpjes. Er van uitgaande dat maar 6% van alle waarnemingen onverklaard blijven, dan zouden er 654.000 echte waarnemingen zijn gedaan.

Daarom nog een paar hele bijzondere opnames uit mijn persoonlijke archief van 650 ufo opnames:

De bekende Phoenix lichten mogen natuurlijk niet ontbreken. Jaren later heeft gouverneur Fife Symington van Phoenix zijn excuses gemaakt, omdat hij het voorval belachelijk maakte en daarmee zijn vele stadsgenoten voor “gek” neerzette die het hadden gezien.


ca. 15 minuten.

Fox 10 News laat het rechtstreekse vertrek zien van Donald Trump uit New York, op weg naar zijn inauguratie in Washington, stop film op moment 1.50 tot 1.51 en dan op 2.54 tot 2.55, twee momenten waarop onbekende vliegende objecten te zien zijn.


ca. 3 minuten. Fox 10.

Vele piloten hebben ufo’s gezien, op het internet zijn daarover genoeg filmpjes te vinden. Ik wil er één tonen, omdat de ufo zo groot is dat de Japanse piloot zijn verbijstering aan het grondstation meldt, waar ze de ufo op de radar zien.


ca. 13 minuten.

Welnu nog eentje dan, tijdens de zonverduistering op 11 juli 1991 werd in Mexico door tienduizenden mensen een Ufo waargenomen. Tientallen filmpjes zijn te vinden, een aantal sceptici zeggen dat het de planeet Mars was, wat denk jij?


ca. 1 minuut.

Nu de wat langere films, de waarnemingen in de films konden niet verklaard worden  dus zijn er vele verbazingwekkende momenten te beleven.

In de film I Know what I saw (door bijna 3 miljoen mensen bekeken) vertellen tientallen personen, soms met hun eigen opnames, wat ze hebben gezien.          


ca. 90 minuten.

Een film waar ook al het kaf van het koren is gescheiden:

Alien Evidence UFO Sightings Real Aliens In NASA Footage - Dan Aykroyd Documentary


Uiteraard zijn er vele documentaires over het ufo fenomeen gemaakt.

Diverse tv stations, zoals N24 (Duits), History -, en Discovery Channel, vertonen regelmatig een serie of een film over het item.

Out of the Blue – ufo documentary, is zo’n film


Ufo’s out of the blue – HD feature film, met bijna 6.5 miljoen bezoekers.


Als laatste geef ik een link naar het Disclosure Project. Maar eigenlijk moet iedereen met deze documentaire beginnen.

In 2001 kwamen meer dan twintig wetenschappers, militairen, ambtenaren, veiligheids- en bedrijfsmensen een getuigenis afleggen; dat wat zij gingen vertellen de waarheid is en dat zij dat voor het Congres onder ede willen verklaren.

Al 15 jaar houdt de regering dat tegen, want dan moeten CIA en NASA gaan vertellen wat ze weten en achterhouden en dat doen/willen ze niet, ze maken liever hun rapporten geheel zwart en zeggen dat het “top secret” is en wissen plaatsen en gebieden uit.

https://www.youtube.com/watch?v=lkswXVmG4xM

En mocht je na al deze opnames nog meer over ufo’s willen lezen, ga dan naar de website van Mufon. Deze Amerikaanse organisatie verzamelt en onderzoekt alle waarnemingen. De organisatie heeft inmiddels meer dan 100.000 ufo dossiers.

http://www.mufon.com/

En wil je van alle landen de archieven raadplegen, ga dan naar UFO Files, (A collection of declassified UFO files from all countries).

https://archive.org/details/ufo-files

Deze gedenksteen mocht van de US.