NASA astronauten en ufo’s

Tijdens de ruimtereizen, van het Gemini en Apollo ruimtevaartprogramma, hebben Amerikaanse astronauten ufo waarnemingen gedaan en er over gerapporteerd. Soms stond de microfoon nog open en dan konden we meeluisteren. Maar de NASA was er zeer op alert dat geen onvertogen woord tot ons zou komen, dus wordt en werd er snel naar de “afgesloten kanalen” overgeschakeld als men weer iets zag wat vreemd was.

Astronaut McDivitt, in Gemini IV, 3-7 juni 1965, meldt tijdens zijn vlucht een ufo die met hem mee vliegt rondom de aarde. Hij heeft de ufo gefilmd en gefotografeerd toen hij boven Hawaï vloog. Tot op de dag van vandaag probeert de NASA het voorval te debunken. 

De bemanning van Gemini XII, Aldrin en Lovell, maakte op 12-11-1966 deze foto:          

NASA foto #S66-62871

Nog een paar foto’s tijdens de Gemini vluchten. NASA foto #AS 11-36-5319 lijkt treffend op de Black Knight ufo/satelliet die al sinds mensenheugenis om de aarde cirkelt en niemand weet wat dat is. De foto van dit voorwerp is gemaakt vanuit de Space shuttle Endeavour. Op 3 september 1960, nam een speciale volgcamera, geplaatst op het terrein van de Grumman Aircraft Corporation gelegen op Long Island een foto van het mysterieuze object. Drie jaar later zag astronaut Gordon Cooper, aan boord van de Mercury MA-9, het object tijdens zijn laatste omloop en maakte melding van een “gloeiend object” dat zich in de richting van zijn ruimtecapsule bewoog. Het object werd ook gedetecteerd door het Muchea volgstation in Australië. En wat zegt NASA: “Door een storing in de capsule, ontstond een te hoog Co2 gehalte, waardoor Cooper last zou hebben gekregen van hallucinaties”.

In de jaren 1920-1930 heeft men radiosignalen opgevangen van het onbekende object. De Schotse auteur en amateur astronoom Duncan Lunan beweerde een uitzending te hebben gedecodeerd. Volgens Lunan duidde de boodschap op een sterrenkaart van het soort zoals deze zo’n 13.000 jaar geleden op Aarde gemaakt zou zijn en wees deze specifiek naar de ster Epsilon Boötes. Gaat het hier om een tienduizenden jaren oud artefact van een verloren gegane Aardse beschaving of heeft het een buitenaardse oorsprong?

De Black Night Ufo/Satelliet – gezien vanuit de Space Shuttle Endeavour, december 1988.

Uit: UFO’s Past Present & Future – Ballantine Books – New York

Astronaut Edgar Mitchell, die in 1971 met de Apollo 14 missie op de maan landde, laat weten dat aliens bestaan en er ook contact met de aliens is. NASA had al snel een antwoord klaar. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is er niets aan de hand. 

Astronaut Buzz Aldrin vertelt dat zijn Apollo 11 (16 juli 1969) op weg naar de maan werd vergezeld door een ongeïdentificeerd vliegend object.

Astronaut Gorden Cooper schrijft in zijn verschenen autobiografie (2000) Leap of faith een heel hoofdstuk over ufo’s. Hij bekritiseert er de doofpotcultuur van de Amerikaanse overheid als het gaat om UFO meldingen: ‘goede en betrouwbare vrienden en collega-piloten’ van Cooper zagen onverklaarbare dingen en durfden ze niet eens aan hogerhand te melden. Zelf zag Cooper zijn eerste UFO in 1951, toen hij als jachtvlieger was gestationeerd in Duitsland. Ver boven het plafond waarop zijn F-86 Sabrejet kon vliegen, zag hij schotelvormige objecten, metaalzilver van kleur, die beduidend sneller vlogen dan hijzelf. Enkele dagen lang vlogen ze dagelijks over de basis, vaak groepsgewijs. Ze konden de fraaiste manoeuvres uithalen; heel snel, heel langzaam en soms leek het of ze ineens stil hingen. Aanvankelijk moesten Cooper en zijn collega’s steeds de lucht in om de vreemde objecten te onderscheppen, maar toen duidelijk was dat daar geen beginnen aan was, gaven ze het maar op.

UFO - Costa Rica 4-11-1971- Lago de Cote hoogte 10.000 feet

Tot op heden de beste UFO foto, genomen door de Costa Ricaanse overheid tijdens het maken van “kadaster kaarten”. Het object is 683 feet groot.

Nog een aantal citaten van belangrijke personen.

“There is a serious possibility that we are being visited and have been visited for many years by people from outer space, by other civilizations. Who they are, where they are from, and what they want should be the subject of rigorous scientific investigation and not be the subject of ‘rubbishing’ by tabloid newspapers.” – Lord Admiral Hill-Norton, Former Chief of Defence Staff, 5 Star Admiral of the Royal Navy, Chairman of the NATO Military Committee.

“There is abundant evidence that we are being contacted, that civilizations have been monitoring us for a very long time. That their appearance is bizarre from any type of traditional materialistic Western point of view. That these visitors use the technologies of consciousness, they use toroid’s, they use co-rotating magnetic disks for their propulsion systems, that seems to be a common denominator of the UFO phenomenon.” – Dr. Brian O’leary, Former NASA Astronaut and Princeton Physics Professor.

“Decades ago, visitors from other planets warned us about the direction we were heading and offered to help. Instead, some of us interpreted their visits as a threat, and decided to shoot first and ask questions after.” – Paul Hellyer, Former Canadian Defence Minister.