300 miljoen jaar oud tandwiel

zondag, 20 januari 2013 13:31 geplaatst in: UFO

 

Toen hij op een koude winterdag zijn kachel wilde opstoken ontdekte een inwoner van de Russische stad Vladivostok een metalen onderdeel dat in de kolen was gedrukt, zo meldt Voice of Russia. De verbaasde man besloot de hulp in te roepen van wetenschappers uit het Russische deelgebied Primorje. De man stond versteld toen de vooraanstaande experts de leeftijd van het metalen object hadden vastgesteld. Het metalen onderdeel bleek 300 miljoen jaar oud te zijn. De wetenschappers concludeerden dat het voorwerp niet door de natuur kon zijn gevormd, maar door iemand moest zijn geproduceerd. 

Vreemde artefacten
Ze konden alleen geen antwoord geven op de vraag wie in die tijd in staat kon zijn geweest om een aluminium tandwiel te fabriceren. Er worden vaker vreemde artefacten aangetroffen in steenkool. De eerste ontdekking werd gedaan in 1851 toen arbeiders in één van de mijnen in Massachusetts een zinken vaas uit een blok steenkool wisten te halen. Het blok dateerde uit het Cambrium, zo’n 500 miljoen jaar geleden.
Enkele decennia later ontdekten Amerikaanse wetenschappers uit Oklahoma een ijzeren pan die in een blok steenkool van 312 miljoen jaar oud was gedrukt. In 1974 werd een onbekend aluminium voorwerp gevonden in een zandsteenmijn in Roemenië. Het onderdeel, dat deed denken aan een landingspoot van de Apollo-maanlander, dateerde uit het Jura en kon niet zijn gemaakt door een mens. Al deze ontdekkingen stelden de experts niet alleen voor een raadsel, ze ondermijnden bovendien de meest fundamentele doctrines van de moderne wetenschap. De kolen, waarin het metalen object is gevonden, zijn uit de mijnen van Khakasia gehaald en overgebracht naar Primorje. Russische experts stelden vast dat de steenkoolreserves in het gebied 300 miljoen jaar oud zijn. Ze bepaalden dat het metalen onderdeel in de reserves even oud moet zijn als de steenkool zelf.

Meteorieten
Toen geologen het blok steenkool behandelden met speciale chemische stoffen bleek dat het metalen onderdeel uitzonderlijke licht en zacht was. Het zeven centimeter grote voorwerp bestaat voor 98 procent uit aluminium en voor 2 procent uit magnesium. Een dergelijke legering wordt zelden aangetroffen in de natuur. Het onderdeel moet op kunstmatige wijze zijn geproduceerd, aldus de wetenschappers. De Russische experts vragen zich af of de legering wel van de aarde afkomstig is. Het is namelijk bekend dat meteorieten aluminium-26 kunnen bevatten. Wanneer deze meteorieten de aarde bereiken start het radioactief verval tot magnesium-26. De aanwezigheid van 2 procent magnesium kan erop duiden dat het aluminium onderdeel uit de ruimte komt. Het object lijkt erg op een modern tandwiel. Het is moeilijk voor te stellen dat een object op natuurlijke wijze verandert in een tandwiel met zes ‘tanden’. De ruimte tussen de ‘tanden’ lijkt erop te wijzen dat het object onderdeel is geweest van een ingewikkeld mechanisme. Vandaag de dag worden dergelijke reserveonderdelen onder meer gebruikt voor het maken van microscopen. 

UFO-tandwiel
Na de ontdekking werd het onderdeel al snel ‘een UFO-tandwiel’ genoemd. Russische wetenschappers vinden het echter nog te vroeg om conclusies te trekken en gaan het vreemde artefact verder bestuderen.                                                                                                       Bron: Ruvr.ru