Raadselachtige kenmerken van Nazca geogliefen

Geëtst op het dorre "maanlandschap" van de zuidelijke woestijn van Peru ligt één van de mens grootste mysteries, de Nazca Lijnen. Deze oude lijnen zijn de meest opvallende groep geogliefen in de wereld. Deze geogliefen bestaan ​​uit meer dan 300 figuren gemaakt van rechte lijnen, geometrische vormen van dieren en vogels - en hun patronen zijn alleen duidelijk zichtbaar vanuit de lucht.

Introductie
Eén van de meest raadselachtige monumenten van de onze wereld ligt op hoge hoogte in de  woestijn van Peru. Geogliefen bekend als de Nazca Lijnen. Variërend van geometrische patronen tot "tekeningen" van verschillende dieren en gestileerde mens-achtige vormen. Meer dan 300 geometrische en dierachtige patronen zijn ontdekt, kriskras door de pampa's als een grote puzzel. Deze patronen en figuren kunnen alleen echt worden waargenomen, vanuit hoog in de lucht, waardoor vele generaties met het raadsel bleven zitten wat de lijnen voorstelden. .

Wie heeft ze gemaakt en wat was hun doel? 
Oude racebanen, landingstrips voor buitenaardsen, of misschien een gigantische astronomische kalender? Zijn de lijnen overblijfselen van een oud volk die veel geavanceerder was dan voorheen gedacht (en in staat te vliegen)?  
Of, misschien, zijn de lijnen als tekens achtergelaten door een buitenaards ras?

Honderden figuren hebben eenvoudige lijnen en geometrische vormen, meer dan zeventig zijn zoömorfische ontwerpen van dieren, zoals vogels, vissen, lama's, jaguar, aap, of menselijke figuren. Andere ontwerpen omvatten phytomorfische vormen zoals bomen en bloemen.
Hier is de grootte van een aantal van de meest beroemde Nazca geogliefen:

- De Spin, ongeveer 46m lang, 
- De aap, 55m lang, 
- De Guanay (guano vogel), 280m lang, 
- De hagedis, 180m, 
- De kolibrie, 50m lang, 
- De walvis, 65m lang of 
- De pelikaan - de grootste van allemaal - op 285m lang.

Nieuwe kijk op de Nazca gliefen.
De officiële uitleg van hoe de lijnen werden gemaakt is:
Door de steenachtige ondergrond te “wissen” werd ruim 2.000 jaar geleden de figuren door indianen gemaakt, waardoor de witachtige bodem zichtbaar werd.

  Dr. Maria Reich op onderzoek uit.

De steentjes die het oppervlak van de woestijn bedekken bevatten ijzeroxide. De blootstelling, door de eeuwen heen, heeft ze een donker patina tint gegeven. Wanneer het grind wordt verwijderd, contrasteren ze met de kleur eronder. Zo werden de lijnen getrokken door tinten van een lichtere kleur te laten zien. Sommige tekeningen, met name de vroege figuren werden gemaakt door het verwijderen van de stenen en grind uit hun contouren en zo kwamen de figuren in hoog reliëf te staan.
Wetenschappers blijven over hun doel debatteren, met het aanbieden van theorieën zoals: het is een agenda; een kaart van de ondergrondse watervoorraden; oude "boodschap in de fles" voor de toekomstige generaties; zelfs over de landingstrips voor buitenaardse wezens.
Er is een nieuwe theorie over hoe de Nazca geogliefen werden gemaakt.
In dit stukje wordt uw aandacht gevestigd op de raadselachtige en het gemeenschappelijk kenmerk van bijna alle gliefen:
- alle tekeningen werden gemaakt met één enkele, ononderbroken lijn.

Misschien werden deze lijnen niet gemaakt vanaf de grond, maar vanuit de lucht met gebruik van een onbekend apparaat. (bv. een akoestische bundel)? Eenmaal ingeschakeld naar de grond kon men de hele glief voltooien, de tekening met één enkele, ononderbroken lijn.