Onderwatersteden

Atlantis, eens een grote oude stad of gebied, dat verloren is gegaan toen de oceaan het onderdompelde. 
Tot op de dag van vandaag moet de legendarische stad of het gebied nog worden gevonden, (of zelfs bewezen worden, dat het ooit heeft bestaan​​); door de jaren heen zijn vele andere onderwater steden gevonden, elk van hen is zo griezelig mooi, alsof de geest er vandaag de dag er nog doorheen waait en het is zo mooi.

1. Port Royal - Jamaica

Port Royal op Jamaica was een beruchte stad, waar piraten, drank en prostituees dag en nacht plezier maakten. Port Royal werd gebrandmerkt met 'de meest goddeloze en zondige stad ter wereld'. Dat was zo tot juni 1692 toen een aardbeving met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter het eiland deed schudden en het zoog Port Royal in de oceaan, vanwege de instabiele fundering. Er waren meer dan 2.000 inwoners die hierbij de dood vonden. Was deze aardbeving een dodelijk natuurlijk ongeval of was het een vergelding voor alle zonden die daar waren gepleegd? Tot honderden jaren na de ramp geloofden de mensen het laatste. In de jaren daarna bleef de beruchte stad, ooit een van de grootste Europese steden in de Nieuwe Wereld, zinken en ligt nu veertig meter onder de oceaanspiegel. De verzonken stad is een bijenkorf voor archeologische verkenningen, met verbazingwekkende vondsten van bijna perfecte artefacten die deze plek onthuld.

2. The Pyramids of Yonaguni - Japan

Tot op de dag van vandaag debatteren deskundigen over de vraag of het Yonaguni monument, wat onder water ligt vlak bij de kust van Japan, door de mens is gemaakt of gewoon een natuurlijk verschijnsel. Hoewel er bewijs is die de natuurlijke theorie ondersteund, hoeven we alleen maar te kijken naar de terrasvormige stenen en de driehoekige vormen die deel uitmaken van de piramide, dan is het moeilijk te geloven dat een dergelijk monument van nature kan voorkomen. De piramide stijgt met een enorme 250 meter vanaf de zeebodem en heeft een constante aantrekkingskracht  voor scuba-duikers om voor de hand liggende redenen. Als de structuur kunstmatig is, dan suggereren de experts dat het waarschijnlijk werd gebouwd tijdens de laatste ijstijd, ongeveer 10.000 v. Chr.

3. Dwarka, Gulf of Cambay - India

Ooit werd gedacht dat de oude stad van Heer Krishna slechts een mythe zou zijn, maar de ruïnes die in 2000 zijn ontdekt lijken leven te ademen in het oude Indiase verhaal.
Het verhaal gaat dat Heer Krishna een geweldige stad had, met 70.000 paleizen, gemaakt van goud, zilver, en diverse andere edelmetalen. De stad was welvarend, echter na de dood Heer Krishna zonk de stad Dwarka in de zee. De ruïnes bevinden zich 131 meter onder het zeeoppervlak in de baai van het hedendaagse Dwarka, een van de zeven oudste steden in India. Akoestische studies hebben aangetoond dat de ruïnes verbazingwekkend geometrisch zijn, prachtig volgens de experts.
Veel artefacten zijn gevonden op deze plek, maar misschien wel de belangrijkste: één die werd gedateerd op 7500 v. Chr., als ondersteuning van de theorie dat de ruïnes misschien wel het oude Dwarka is.

4. Lion City of Quiandao Lake - China

Geprezen als de meest spectaculaire onderwater stad in de wereld is Lion City in China, het is zeker een wonder. Gebouwd tijdens de Oostelijke Han-dynastie, ongeveer 25-200 AD, en verspreid over een gebied van ongeveer 62 voetbalvelden, heden is Lion City te vinden op 85-131 meter onder de oppervlakte van Thousand Island Lake, een gebied dat opzettelijk onder water werd gezet, in de jaren 1950, om een dam te maken.
De sculpturen van de stad kunnen wedijveren met de schoonheid van zelfs Alexandrië, dus het is geen wonder dat Lion City nu een van China's meest populaire toeristische bestemmingen is.

Coördinaten: 29°36′53.33″N 118°59′48.24″E.

5. Cleopatra’s Palace, Alexandria - egypte

Net buiten de kust van Alexandrië ligt, wat wordt beschouwd, het paleis van Cleopatra, de “bekende” Egyptische koningin. Aangenomen wordt dat de ruïnes meer dan 1.500 jaar geleden in zee werden geworpen door een aardbeving. Samen met de koninklijke vertrekken, geloven archeologen dat ze ook de tempel van Isis hebben gevonden. Tot op heden zijn er meer dan 140 artefacten blootgelegd en de deskundigen geloven dat het graf van Cleopatra en een oud museum in de ruïnes hebben gelegen. Hopelijk zullen de ruïnes  worden opengesteld voor duikers en toeristen in de komende jaren, zodat we allemaal een kijkje op het wonder van Cleopatra's paleis kunnen aanschouwen.