Peru

In de stad Cusco (Spaans: "Cuzco") van Peru vindt men een complex van grote muren bestaande uit enorme stenen blokken van verschillende vormen die in elkaar steken zonder enige vorm van voegmateriaal, welke men Sacsayhuamán noemt. Aanvankelijk dacht men dat dit een fort was maar vandaag de dag heeft men hier vraagtekens bij gezet.

Sommige van deze stenen wegen een ongelooflijke 500 ton en zijn 8,2 meter hoog. Dit soort in elkaar passende stenen zijn tevens te vinden in andere megalitische bouwwerken zoals in Machu Picchu, Ollantaytambo, en ook in Egypte en in Paaseiland. Zoals de grote stenen in de gebouwen uit het oude Turkije, Egypte, Griekenland en Tiwanaku, zijn bepaalde stenen tevens aan elkaar verbonden met bronzen klemmen. Het lijkt erop dat enkele van deze bronzen klemmen ter plekke gegoten waren, wat een vaardigheid zou zijn die men niet zou kennen in het pre-Colombiaanse Peru.


Gedeelte van de muren van Sacsayhuamán

In de regio van het Hayu Marca-gebergte in Peru staat een mysterieuze rots dat "de deur van Aramu Muru" wordt genoemd, op een afstand van 35 km van Puno naar het Titicacameer. Het werd pas ontdekt in 1996 alhoewel de locale bevolking al van het bestaan afwist. Het is een uitgehakte rots van zeven meter hoog en zeven meter breed. Daarbij is er in het midden een eigenaardige holte uitgehakt van 1,5 meter breed dat enigszins wel wat weg heeft van een deur.

Volgens een plaatselijke legende zouden Tiwanaku en dit "bouwwerk", dat bekend is als de "Poort naar de Goden" of de "Poort naar de Hemel", verwezenlijkt zijn door de Heer Muru; een heerser die zou komen van het land Mu (Lemurië, het verzonken continent dat ooit gelegen zou hebben in de Grote Oceaan).
Het wordt ook wel de "deur van de duivel" genoemd vanwege het gerucht dat hier mensen zouden zijn verdwenen en in andere gevallen zijn verschenen. Sommigen hebben hier vreemde lange mannen gezien met gloeiende lichtbollen die door deze deur liepen.(Bron: de korte film: "The Stargate of Aramu Muru")


"Deur" van Aramu Muru

Het is een raadsel hoe en met wat voor doel men dit heeft gemaakt. Mogelijk was het echter geen bouwwerk, maar werd deze rots gebruikt als een steengroeve net zoals de eigenaardige vermeende steengroeve in Ollantaytambo, gelegen in het zuiden van Peru; Bij deze steengroeve lijkt het alsof de stenen als boter uit de rots zijn gesneden in plaats van gehakt, omdat de overgebleven steen bijzonder glad is en waarbij op de bodem rechte horizontale lijnen te zien (echter niet te zien op de afbeelding rechts) zijn alsof men dit met lasertechnologie heeft uitgesneden.

Volgens de helderzienden Edgar Cayce en Douglas James Cottrell was men dan ook in de technologisch gevorderde tijd van Atlantis al bekend met de laser.


Steengroeve bij Ollantaytambo

Nog een opmerkelijk verband met Atlantis is te vinden in de oude legendes van Ollantaytambo, welke vertellen dat voordat de Inca's bouwden op de fundering, het oorspronkelijke gebouw gemaakt werd door de "Kinderen van de Zon". In het boek "A Dweller on Two Planets" (hoofdstuk 18) werden de inwoners van Poseid (het grootste eiland van Atlantis) de "Kinderen van de Zon" genoemd. De zon symboliseerde "Incal", wat hun benaming was voor "God".