Mexico

Teotihuacán, gelegen in het Noord-Amerikaanse Mexico, is een archeologisch terrein dat meer dan twintig vierkante kilometers beslaat. Slechts drie procent van het terrein is volledig opgegraven. Teotihuacán betekend: "Stad van de goden" in het Latijns, maar kan volgens de Azteekse Nahuatl-taal tevens betekenen: "Waar mensen goden werden".

De plaatselijke mythes beweren dat Teotihuacán de geboorteplaats was van de schepping, en vanwaar de goden de wereld in de gaten hielden, die zich ontwikkelde en ingrepen waar het nodig was. De inheemse legendes vertellen ons dat de twee grootste piramides werden gebouwd door "reuzen" en dat Teotihuacán werd gebouwd met het doel om "mensen in goden te veranderen", wat zou kunnen betekenen dat deze plaats voor inwijdingen gebruikt zou kunnen zijn, net zoals volgens de oud-Egyptische esoterie de Grote Piramide onder andere gebruikt zou zijn voor inwijdingsdoeleinden.


Piramide van de Maan (Teotihuacán)

Volgens academici zou de stad zijn gebouwd voor religieuze en politieke doeleinden. De bouwwerken op dit terrein zijn - zoals de piramides van Gizeh - duidelijk gebouwd met stabiliteit en duurzaamheid in het achterhoofd, alhoewel deze integendeel niet gebouwd zijn met grote megalieten maar met kleinere stenen. Aangezien het terrein nog niet helemaal opgegraven is wordt er geschat dat het gebied meer dan 70 grote bouwwerken telt met inbegrip van twee grote piramides, namelijk de piramide van de Zon en de piramide van de Maan, en meer dan 500 kleinere bouwwerken zoals de verhoogde vierkante platforms, welke netjes gerangschikt staan zoals te zien op het plaatje rechts en waarvan hun specifiek doel nog onbekend is.


Gezien vanuit de lucht

Volgens het boek "Atlantis en haar beschaving" (2002) van Shirley Andrews, zou het bouwplan en de oriëntatie van de bouwwerken van Teotihuacán gericht zijn op de opkomst en ondergang van de Pleiaden, zoals gezien vanaf de aarde. In Mexico vinden we ook de indrukwekkende piramide van Kukulkán op het schiereiland Yucatán.