Libanon

In Baalbek, gelegen in Libanon, bevindt zich een tempelcomplex dat door de Romeinen is gebouwd. Deze Romeinse tempels zijn gebouwd op een fundament bestaande uit de grootste en zwaarste stenen in de wereld die ooit zijn uitgehouwen en verplaatst. Het is zeker dat de Romeinen nooit hebben beweerd dat zij zelf dit fundament aangelegd zouden hebben. Op dit terrein kan men blokken vinden met een afmeting van tien meter lang en vijf meter hoog, welke meer dan 450 ton per blok wegen. Boven deze megalieten zijn er drie nog zwaardere blokken welke men Trilithons of Trilieten noemt, die elk meer dan 1000 ton wegen.

In een nabijgelegen steengroeve vind men echter een nog zwaardere steen welke ongeveer 1158,696 ton weegt en bekend is onder de naam "de steen van de zwangere vrouw". Een nog grotere steen werd gevonden in dezelfde steengroeve in de jaren negentig waarvan het gewicht werd geschat op wel liefst 1242 ton.

Vandaag de dag zijn er maar slechts een paar machines die zo'n blok zouden kunnen tillen en vervoeren. Het is ondenkbaar en waarschijnlijk zelfs onmogelijk dat men dit soort stenen met slechts mankracht, touwen en primitief gereedschap had kunnen tillen.


"steen van de zwangere vrouw"