Corel Castle

Alhoewel dit beeldenpark weliswaar niet gebouwd is in de oudheid, zou het mogelijk gebouwd kunnen zijn met behulp van lang verloren oude kennis uit de tijd van Atlantis. Rond het jaar 1923 bouwde de in Letland geboren beeldhouwer Edward Leedskalnin in zijn eentje een park van stenen sculpturen in Florida-Stad wat hij Rock Gate Park noemde, dat later meer bekend werd als "Coral Castle".

Het terrein bestaat uit een tal van gesculptuurde megalieten van kalksteen (voornamelijk kalksteen dat gevormd was door koraal), welke ieder enkele tonnen wegen. Het park bleef in Florida-Stad tot het jaar 1936 toen Leedskalnin besloot om te verhuizen en het park met zich mee te nemen. Hij had drie jaar nodig om het park, inclusief al zijn sculpturen, 16 km verderop te verhuizen naar de plaats Homestead in Florida, waar het park nu nog staat.


Rock Gate Park,
tevens bekend als Coral Castle

Het is een mysterie hoe één enkele man deze grote megalieten had kunnen tillen en verplaatsen zonder het gebruik van moderne gemotoriseerde constructiemachines. Wanneer men vroeg hoe hij dat voor elkaar kreeg antwoordde hij slechts:
 "Ik begrijp de wetten van gewicht en hefboomwerking en ik ken de geheimen van de mensen die de piramides bouwden." (de piramides van Gizeh).

Leedskalnin deed ook onderzoek naar elektromagnetisme en schreef een document genaamd: "Magnetic Current" hij vond het verband tussen de zwaartekracht en het magnetisme uitlegde als één en dezelfde kracht. Volgens zijn theorie zou alle materie onder invloed zijn van wat hij "individuele magneten" noemde, met een positieve en een negatieve pool net zoals bij een batterij. Er werd verondersteld dat hij deze kennis zou hebben gebruikt voor het tillen en verplaatsen van zijn megalithische sculpturen aangezien in zijn schuur een mysterieuze machine werd aangetroffen met een vliegwiel waarvan men niet weet waarvoor het gebruikt werd.
 
Het is opmerkelijk genoeg dat het materiaal van zijn sculpturen uit kalksteen bestaan, net zoals het grootste gedeelte van de megalithische stenen van de piramides van Gizeh, bepaalde stenen van Stonehenge (de zogenaamde "Whitestones") en de stenen van bepaalde oude dolmens. Misschien dat de kristalvorming binnen deze stenen een bijzonder elektromagnetische eigenschap zouden kunnen hebben, waardoor de mate van de invloed van de zwaartekracht op deze stenen zou kunnen worden veranderd. Het is verder ook opmerkelijk dat zowel de oude als de nieuwe locatie van Coral Castle gesitueerd is op een kruising van zogenaamde leylijnen, zoals vele andere megalithische bouwwerken. Leedskalnin had nooit in detail uitgelegd hoe hij het voor elkaar kreeg om deze stenen eigenhandig te tillen en nam zijn geheim mee in zijn graf toen hij stierf in het jaar 1954.