VN geeft Russische kosmonauten instructies voor contact met aliens

BESCHAVING TYPES

BLIK OP DE TOEKOMST
Ik geef toe, het is een beetje ontmoedigend dat we nog niet eens Type 1 hebben bereikt. Ik zou iets inspirerend willen zeggen, zoals "gezien onze nederige positie, er is geen plek om naar toe te gaan!" Toch is het heel goed mogelijk dat een grote ramp (of het nu natuurlijk is of door de mens veroorzaakt) onze spiraal terugstuurt naar het stenen tijdperk.

Dus, wat is de te nemen ultieme weg van dit alles?
Als we vooruit willen, verder dan een Type 0 beschaving, dan hebben we elkaar nodig (en misschien investeren in wetenschap en onderwijs, dat helpt ook).

 • Type 0: Subglobal Cultuur
Deze beschaving haalt zijn energie en materialen uit ruwe organische bronnen, zoals: hout, steenkool en olie. Elke raket die door zo'n beschaving wordt gebruikt is noodzakelijkerwijs afhankelijk zijn van chemische voortstuwing. Omdat dergelijke reizen zo erbarmelijk traag gaan, zou een beschaving op dit niveau (voor het grootste deel) beperkt blijven tot zijn thuis planeet. Helaas, dit is waar wij staan. We hebben het helemaal niet gemaakt, van type I tot Type V.

 • Type I: Planetary Cultuur
Deze beschaving zou iets geavanceerder zijn dan die op aarde. Ze zouden in staat zijn om gebruik te maken van alle beschikbare middelen op hun thuisplaneet, en vakkundig gebruik te maken van de energie-output van een hele wereld (10 ^ 15 watt). Met een beetje geluk (als we ons niet in de vergetelheid blazen, of de aarde omzetten in een onbewoonbare woestenij) dan zullen we dit stadium bereiken over 100 tot 200 jaar. Dus misschien kunnen uw kleinkinderen dit meemaken; er is dus enige hoop (ervan uitgaande dat je kinderen hebt).


Star Trek Rendering van een Type II civilisatie

• Type II: Stellar Culture
Deze beschaving zou veel verder gevorderd zijn dan wij (een paar duizend jaar buiten ons stadium van evolutie). Een dergelijke maatschappij zou alle energie van de ster kunnen benutten (in ons geval, ongeveer 10 ^ 26 watt). Deze cultuur zou lijken op de Federatie, zoals is te zien in Star Trek; of de beschaving zou kunnen lijken op een meerderheid van de mensachtigen in het Mass Effect universum, zoals de Asari, Salarians en Turians. 

• Type III: Galactic Cultuur
Deze beschaving is in staat om de energie-output van een sterrenstelsel te gebruiken (ongeveer 10 miljard keer de energie-output van een Type II beschaving, en ongeveer 100.000 tot 1 miljoen jaar verder gevorderd dan wij). Zij hebben de Melkweg zelf gekoloniseerd, bij het winnen van energie uit honderden miljarden sterren, zij reizen door de interstellaire ruimte, en bevolken ontelbare werelden. Deze beschaving kan op de Borg lijken (maar hopelijk niet zo gemeen), of misschien zouden ze op het Empire uit Star Wars lijken (maar hopelijk niet zo Darth-Vader-wurggreep-like), of misschien zouden ze meer op de Reapers uit Mass Effect lijken (maar hopelijk niet zo break-your-body-down-into-biogoop-achtig)... heeft iemand anders ons bericht, dat deze beschavingen op dit niveau allemaal kwaadaardig en afschuwelijk zijn?


Kunstenaar teruggeven van een Type IV civilisatie

• Type IV: Universal Culture
Deze beschaving zou een intergalactische cultuur zijn, verspreid over de lengte en de breedte van het Universum. Zij zouden reizen door de kosmos, de heerser van de kracht van een miljarden zonnen. Deze maatschappijen zouden in staat zijn om projecten van gigantische en bovenmenselijke proporties te veranderen, zoals het veranderen van de structuur van de ruimte/tijd of een opzettelijke vertraging van de entropie (of zelfs de omkering) om de ultieme onsterfelijkheid te bereiken. Voor de mensheid kunnen dergelijke prestaties voor altijd buiten ons bereik zijn. Dit niveau kan worden bereikt alleen door onstoffelijke wezens, zoals leden van Star Trek de Q Continuum, of de Gallifreyans van Doctor Who. 

• Type V: Multiverse Culture
Deze beschaving zullen hun universum van herkomst overstegen hebben. Het zou in staat zijn een grootschalige manipulatie van het universum te creëren (het springen tussen multiversums dat verschillende vormen bevat van materie, fysica, en ruimte/tijd). Een beschaving als deze zou het thuis kunnen zijn van wezens met een onvoorstelbare kracht en vermogen.

Http://futurism.com/