Medvedev maakte geen grap: buitenaardsen leven onder ons

donderdag, 03 januari 2013 10:05

De uitspraken van de Russische premier Dmitri Medvedev over buitenaardsen die onder ons leven wekte de interesse van de media, maar in de meeste gevallen werd beweerd dat hij een grap maakte. Men dacht dat Medvedev niet serieus was omdat hij zou hebben verwezen naar de film Men in Black. Geen enkele leider zou verwijzen naar een komedie, zo was de gedachte. Inmiddels is gebleken dat Medvedev niet verwees naar de Hollywoodfilm, maar naar een recente Russische documentaire getiteld Men in Black. De film geeft veel details over de verhulling van buitenaards leven op aarde.

Speciale map

Nadat hij op 7 december jongstleden een interview met vijf journalisten had afgerond beantwoordde Medvedev achter de schermen nog een aantal prangende vragen. Eén van de journalisten vroeg hem of de Russische president geheime documenten krijgt overhandigd over buitenaardsen wanneer hij de koffer met nucleaire codes ontvangt.

Hij antwoordde dat iedere Russische president een speciale map krijgt met ultra geheime informatie over buitenaardse wezens die onze planeet hebben bezocht. Bovendien krijg je een rapport van de top geheime speciale eenheden die de controle uitoefenen over de buitenaardse wezens in Rusland, aldus Medvedev.

Persbureau Reuters verwees voor meer informatie naar de populaire film Men in Black waarop een aantal media concludeerden dat Medvedev een grap maakte.

Bloedserieus

Een meer accurate vertaling had moeten zijn: “Je krijgt meer gedetailleerde informatie als je de gelijknamige documentairefilm bekijkt. Omdat de Russische documentaire relatief kort geleden is uitgezonden en buiten Rusland bijna niet bekend is, accepteerden de westerse media de vertaling van Reuters.

Toen Medvedev antwoord gaf op de vraag was op de achtergrond gelach te horen. De Russische premier oogde echter bloedserieus. Maakte hij een grap of gaf hij toe dat de Russische president wordt geïnformeerd over buitenaardsen die onder ons leven?

In de documentaire Men in Black komen een aantal Russische ufo waarnemingen voorbij. Experts vertellen over buitenaardse bases op aarde waarvan een aantal met medeweten van het Pentagon zijn gebouwd in Amerikaans militair gebied.

De film onthult daarnaast dat de Amerikaanse president Eisenhower ontmoetingen had met buitenaardsen. In ruil voor geavanceerde technologie zouden ze toegang hebben gekregen tot de natuurlijke hulpbronnen op aarde.