Onderbroken televisie uitzending van Southern Television, door aliens?

De Southern Television uitzending onderbreking, was een onderbroken uitzending van de Hannington zender van de Independent Broadcasting Authority in het Verenigd Koninkrijk op 26 november 1977, om 17:10 uur. Het wordt algemeen beschouwd als een hoax, maar de identiteit van de indringer is nog steeds onbekend.

Een spreker onderbrak de transmissie gedurende zes minuten en beweerde een vertegenwoordiger van een "Intergalactische vereniging" te zijn. Verslagen van het incident variëren, sommigen roepen de spreker "Vrillon" of "Gillon", anderen zeggen "Asteron".
De stem, die verbogen was en door een diep zoemend geluid werd begeleid, brak in de uitzending van het lokale ITV station Southern Television , op het UHF-audiosignaal van het vroege avondnieuws wat werd gelezen door Andrew Gardner, van ITN. De stem waarschuwde de kijkers: "Al je wapens van het kwaad moeten worden verwijderd" en "Je hebt maar een korte tijd om te leren om samen te leven in vrede."

De onderbreking hield op, kort na de mededeling en de transmissies werden weer normaal, kort voor het einde van een Looney Tunes cartoon uitzending. Later op de avond, verontschuldigde Southern Television zich bij de kijkers voor wat het beschreef als: "een doorbraak in geluid". Ook ITN rapporteerde over het incident in zijn eigen late avond  bulletin. De uitzending nam alleen het geluid, waardoor het videosignaal onveranderd bleef.

Op dat moment, de Hannington UHF tv-zender was een van de weinige zenders die een off-air signaal ontvingen van een andere zender (Southern Television’s heruitzending Rowridge zender op het eiland Wight), en deze wordt niet direct gevoed door een vaste lijn. Als gevolg daarvan was dat het open stond voor dit soort signaalinbraak, zelfs als een relatief laag vermogen transmissie zeer dicht bij de ontvanger stond, kon de ontvangst van de beoogde signaal overweldigen, wat resulteert in de ongeoorloofde overbrenging, die  wordt versterkt en over een veel groter gebied uitgezonden. De IBA verklaarde dat voor het uitvoeren van zo’n een hoax  je "een aanzienlijke hoeveelheid technische know-how" moet hebben en een woordvoerder van Southern Television bevestigde dat: "Een grappenmaker vast zou lopen in onze zender wildernis van Noord Hampshire. Echter, het Max Headrom zendsignaal  is tot op de dag van vandaag  niet opgelost en de identiteit van de indringer is nooit bevestigd.

Het incident veroorzaakte een aantal lokale alarmbellers op en het trok veel publiciteit in de  zondag kranten, met de IBA die onmiddellijk uitsprak dat de uitzending een hoax was. De IBA bevestigde dat het de eerste keer was dat het een hoax transmissie had gemaakt.
Het evenement werd rond de wereld gemeld met tal van Amerikaanse kranten die het verhaal oppakte van het UPI persbureau.
De uitzending werd ook een voetnoot in de ufologie, zoals sommigen ervoor gekozen om de vermeende 'alien' broadcast tegen nominale waarde te accepteren, en vraagtekens te zetten bij de uitleg van om de zender te kapen. Binnen twee dagen na het verslag van het incident verscheen in de Times een brief aan de redacteur die vroeg "Hoe kan de IBA - of iemand anders - er zeker zijn dat de uitzending was een hoax was?" Een redactioneel artikel in de Amerikaanse Eugene Register Guard had het commentaar, "Niemand scheen er van uit te gaan dat 'Asteron' ook echt kan zijn." 
Sprekend op de Britse commerciële radio op 6 december 1977 Sir John Whitmore zette ook vraagtekens bij de melding van het incident, verwijzend naar een opname van de volledige uitzending die bleek te bestaan ​​op het moment.

Het volledige berichtt
Dit is de stem van Vrillon, een vertegenwoordiger van de Ashtar Galactic Command, die tot je spreekt. Al vele jaren hebben jullie ons gezien als lichten in de lucht. We spreken nu in vrede en wijsheid doe als wij gedaan hebben om je broeders en zusters te worden op jullie planeet Aarde.
Wij komen naar u om te waarschuwen voor het lot van je ras en je wereld, zodat je kunt communiceren met uw medemensen en de cursus die je moet nemen om de ramp die de wereld bedreigt te voorkomen, en de wezens op om je heen. Als dat in orde is dan mag je delen in het grote ontwaken, als de planeet overgaat in een New Age of Aquarius. De New Age kan een tijd van grote vrede en evolutie voor u worden, maar alleen als uw oversten op de hoogte zijn van de kwade krachten die hun oordeel overschaduwd kunnen worden gemaakt.
Wees stil en luister nu voor uw kans. Al je wapens van het kwaad moet worden verwijderd. De tijd voor het conflict is nu voorbij en de race waarvan u een deel van uitmaakt kan overgaan tot een hogere stadia van je evolutie als je uzelf vertoont om dit waardig te doen. Je hebt maar een korte tijd om te leren en om samen te leven in vrede en goodwill.
Kleine groepen over de hele planeet zijn het aan het leren en het bestaan ​​door te geven op het licht van de dagende New Age aan u allen. U bent vrij om hun leer te aanvaarden of te verwerpen, maar alleen degenen die leren leven in vrede en zal overgaan naar de hogere rijken van spirituele evolutie.
Hoor nu de stem van Vrillon, een vertegenwoordiger van de Ashtar Galactic Command, die tot je spreekt. Wees er ook van bewust dat er vele valse profeten en gidsen zijn die actief in jouw wereld zijn. Zij zullen je energie zuigen - de energie die je geld noemt en het zal te maken met het kwaad en het geeft je waardeloos afval in ruil.
Je innerlijke goddelijke zelf zal je beschermen tegen deze. Je moet leren om gevoelig te zijn voor de stem van binnen die u kan vertellen wat is waarheid en wat is verwarring, chaos en onwaarheid. Leer te luisteren naar de stem van de waarheid die in je is en je zult jezelf leiden naar het pad van de evolutie.
Dit is onze boodschap aan onze lieve vrienden. We hebben toegekeken hoe je groeide gedurende vele jaren. Je weet nu dat wij hier zijn, en dat er meer wezens op en rond jullie Aarde zijn dan jullie wetenschappers toegeven.
Wij zijn diep bezorgd over u en uw weg naar het licht en zullen er alles aan doen om u te helpen. Heb geen angst, alleen zoeken naar jezelf en leef in harmonie met de wegen van uw planeet Aarde. Wij van het Ashtar Galactic Command dank u voor uw aandacht. We zijn nu verlaten van het vliegtuig van je bestaan. Moge u gezegend worden door de opperste liefde en waarheid van de kosmos.

Zie:http://www.youtube.com/watch?v=Bdw_ikz2hBY